Raspunsuri utile pentru
folosirea optima a SuperLege.ro

Ce este SuperLege.ro, modul "Expert in Legislatia Muncii" ?

SuperLege.ro este o aplicatie de explicatii legislative extinse. Cu alte cuvinte, tinta noastra principala este explicarea legislatiei nu doar prezentarea acesteia.

Superlege.ro este organizat pe module (pachete) de informatii adresate unor anumite tipuri de utilizator. Primul modul lansat este cel dedicat utilizatorilor interesati de legislatia muncii.

Modulele sunt organizate pe urmatoarele paliere:
- explicatii legislative
- stiri
- legislatia Romaniei (acces la o baza de date cu legislatia Romaniei intre anii 1989 - prezent)
- legislatie relevanta actualizata (pentru modulul respectiv).

Cum pot gasi un anumit act normativ ?

In campul de cautare de mai sus, poti scrie exact ce-ti doresti sa gasesti. Poti folosi expresii obisnuite, de genul "Legea 10/2001" sau poti scrie "l 10 2001" sau "legea nr. 10 din 2001". Toate aceste cautari iti vor returna aceleasi rezultate.

Ce poti cauta in SuperLege.ro?
"mof 230 2003" - returneaza monitorul oficial respectiv.
"monitorul oficial 230 2003" - returneaza monitorul oficial respectiv.
"cod fiscal" - iti returneaza legislatia conexa codului fiscal.
"legea 100 2003" - iti returneaza legea in cauza.

Cum vezi o versiune (actualizare) a unui act normativ ?

Atunci cand actul normativ pe care il vizualizezi are versiuni (acte normative relevante), deasupra de textul actului se va regasi o linie care prezinta evolutia cronologica a modificarilor actului in cauza. Daca vei da click pe oricare dintre punctele prezentate pe linie, vei observa versiunea in vigoare la momentul respectiv.

De asemenea, in dreapta liniei care prezinta evolutia cronologica a modificarilor actului vei regasi o caseta din care iti poti alege o data la care sa vezi versiunea aplicabila.

Cum pot cauta un articol dintr-un act normativ ?

Mai intai, cauta respectivul act normativ in baza de date a SuperLege.ro. Apoi, imediat ce ai regasit actul in baza de date, afiseaza actul respectiv. Vei observa, in dreapta textului, o zona in care este prezentat cuprinsul actului, alaturi de un camp de cautare. Daca acolo vei scrie un numar de articol, vei fi directionat ulterior, automat, spre articolul respectiv.

Cum pot regasi o anumita sintagma intr-un anumit act normativ ?

Mai intai, cauta respectivul act normativ in baza de date a SuperLege.ro. Apoi, imediat ce ai regasit actul in baza de date, afiseaza actul respectiv. Vei observa, in dreapta textului, o zona in care este prezentat cuprinsul actului, alaturi de un camp de cautare.Daca vei scrie o sintagma pe care doresti sa o regasesti in actul respectiv, vei fi directionat catre zonele din act care contin sintagma in cauza.

Cum este organizat SuperLege.ro ?

Pe prima pagina a aplicatiei vei putea regasi noutati, analize si acte normative nou-aparute in materia in care este specializat modulul respectiv. Primul modul lansat de noi se adreseaza doritorilor de informatie din zona legislatiei muncii, asa incat in prima pagina se vor putea regasi stiri, explicatii utile si acte normative relevante din acest domeniu. Ulterior, prin accesarea sectiunilor dedicate (Stiri, Explicatii, Legislatie), se va putea accesa intreaga arhiva de materiale a aplicatiei.

Nu ai gasit raspunsul cautat ?

Iti stam oricand la dispozitie cu raspunsuri la orice intrebare legata de modul de utilizare al aplicatiei noastre de explicatii legislative extinse.

Contacteaza-ne